|  | | ©Miriam Preis | | | Oskar Skoog är Wine Trader i London, dryckesskribent och sommelier. Vi samarbetar vad det gäller urval av drycker till den mat jag gör och skriver om. Oskar har en bakgrund som sommelier på bland annat Grand Hotel i Stockholm, Esperanto och Oaxen i Sverige. Utomlands har han som manager och chef sommelier ansvarat för dryckesurvalet på toppklassiga resorter på Maldiverna. Han skriver om vin för Livets Goda och handlar med toppklassiga viner i London. www.magnavinea.com | | | Mat Mina uppdragsgivare finns främst inom svensk dags- vecko- och månadspress. Jag gör kockporträtt och artiklar om allt från Slow Food-rörelsen till gårdsmejerier och musselodlare. Jag gör receptjobb och matstylar. Alla recept är testade i mitt eget provkök. Hyllorna i mitt rekvisitaförråd är fulla men jag lånar in nya fräscha grejer hela tiden. Böcker Claras gröna kokbok, B. Wahlströms förlag 2002. Damms lille gronne, Damms förlag Oslo 2003. Gott&Grönt, Allt om Mats kokbok där jag medverkar med recept från tidningen, Gott&Grönt, som var en systertidning till Allt om Mat, 2005. Stenåldersmat för moderna människor Forum förlag, 2005. Niklas mitt i veckan tv-kocken Niklas Ekstedts kokbok där jag står för text och receptbearbetning. Forum 2006. Nötter, 100 recept med nyttiga nötter Forum 2005. Nuts, en översättning till engelska, Bonnier Books, 2007. Du kan köpa boken, Nötter, 100 goda recept där nötter ingår, för 89:- plus porto. Beställ boken via mail: info@modernmat.se | |